Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در روز چهارشنبه طی یک مراسم با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و استاندار تهران از خدمات جدیدی در راستای فاز سوم شبکه ملی اطلاعات از جمله بهره‌برداری از زیر ساخت‌های دستیابی به فناوری نسل پنج تلفن همراه شرکت ایرانسل رونمایی شد. در این برنامه سه پروژه از 23 پروژه بهره‌برداری شده مرتبط با ایجاد زیرساخت‌های فناوری نسل پنج (5G) با عناوین «بهره‌برداری تجاری از هسته شبکه ابریNB-IoTبر بستر5G، بهره‌برداری تجاری از هسته شبکه ابری مبتنی برNFV/SDNو بهره‌برداری آزمایشی از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیک‌های5G» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرش بهگو ، مدیرکل طراحی و بهینه‌سازی هسته شبکه ایرانسل در این مراسم در توضیح پروژه‌های مذکور گفت: بر بستر بازار فعلی شبکه‌های ارتباطی، بازارهای جدیدی به صورت عمودی رشد خواهند کرد. این بازارهای عمودی (از قبیل اینترنت اشیا و اینترنت همه چیز در بخش‌های خدمات مالی، حمل و نقل، کشاورزی و...)، طیف پر تنوعی از نیازهای متفاوت ارتباطی در ابعاد سرعت، تاخیر، تعداد و تراکم کاربر و پایداری شبکه دارند و برآورده کردن این نیازها با فناوری نسل چهار مقدور نیست. راهکار فناوری نسل پنج برای ایجاد آزادی، چابکی و انعطاف لازم در هسته شبکه، استفاده از فناوری‌هایNFV،SDNوCloudاست.

بهگو در توضیح این فناوری ادامه داد : فناوریNFVیاNetwork Function Virtualizationنرم‌افزارهای هسته شبکه ارتباطی را از قید سخت‌افزارهای خاص مخابراتی آزاد می‌کند و اجازه می‌دهد تا این نرم‌افزارها با استفاده از فناوریCloudبر روی ابر سخت‌افزارهای رایج و بیشتر در دسترس با آزادی و چابکی بیشتری کار کنند. فناوریSDN یاSoftware Defined Networkingهم با جداسازی کامل لایه مسیریابی و لایه ارسال در روترها و سویچ‌های شبکه، مسیریابی منعطف و چابک را میسر می‌کند.

وی در تأثیر این فناوری گفت: این فناوری‌ها اجازه می‌دهند تا منابع شبکه به شکل بهینه و با چابکی و انعطاف در اختیار هر یک از بازارهای عمودی قرار بگیرند و بدون از دست رفتن توجیه اقتصادی، پاسخگویی به طیف وسیع نیازهای این بازارها میسر شود.

مدیرکل طراحی و بهینه‌سازی هسته شبکه ایرانسل با توجه به مذاکرات انجام شده در سطح جهانی در حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص پیشتازی ایرانسل گفت: این پروژه با همکاری یکی از تامین‌کنندگان تجهیزات ارتباطی یعنی شرکت سوئدی اریکسون که بیشترین سهم بازار این تجهیزات را در جهان در اختیار دارد به بهره‌برداری رسیده است. این شرکت تامین‌کننده تجهیزات معتقد است هسته شبکه ابری مبتنی برNFV/SDNایرانسل، از لحاظ بار ترافیکی بزرگترین پروژه این شرکت در جهان تا کنون است.

علی قهرمانی مدیرکل طراحی و بهینه‌سازی شبکه رادیویی ایرانسل در توضیح پروژه بهره‌برداری آزمایشی از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیک‌های5G گفت: تکنیک‌های نسل پنجمی مورد استفاده در این آزمایش، فناوریMassive MIMIOوBeam Formingهستند که با تخصیص یک پرتو رادیویی اختصاصی به هر مشترک تحت پوشش یک آنتن، بازدهی فرکانسی و نهایتا ظرفیت هر سلول رادیویی را تا چندین برابر افزایش می دهد. با توجه به محدودیت منابع طیف فرکانسی، این تکنیک‌ها نقش کلیدی و مهمی را در توسعه ظرفیت رادیویی ایفا می‌کنند. فناوری نسل پنج وNR (New Radio)از تکنیک‌های متنوعی مانندFlexible Framingاستفاده می‌کند تا بتوانند انعطاف و چابکی لازم را برای برآورده کردن نیازهای بازارهای عمودی پیش رو را برآورده کنند.

قهرمانی افزود: لایه دسترسی در نسل 5 بر اساسNK (New Radio)است که با استفاده از تکنیک‌هایF-OFDM،Sub ChanelوMossier MIMOو بهره برداری از رنج وسیعی از طیف‎‌های فرکانسی قابلیت‌های متفاوتی را در اختیار مشترکین قرار می‌دهد.

اپراتور ایرانسل امروز بهره برداری تجاری از پروژه های «هسته شبکه ابریNB-IoTبر بستر5G» و «هسته شبکه ابری مبتنی برNFV/SDN» را به صورت رسمی آغاز کرد و در ردیف پیشتازترین اپراتورهای جهان در این زمینه قرار گرفت. البته لازم به ذکر است که همراه اول نیز پیش از این با همکاری شرکت معروف نوکیا برای شناخت، توسعه و پیاده سازی 5G در ایران قراردادی را منعقد و برای پیاده سازی بومی آن با دانشگاه شریف همکاری خواهد کرد.

شرکت ایرانسل در این مراسم با ارائه گزارشی‌ از 23 پروژه جدید خود با عناوین « توسعه‌ بخش شبکه‏های مترو و انتقال»، «توسعه شبکه های دسترسی/ رونمایی از بیست و پنج هزارمینNodeپهن باند شبکه ایرانسل»، « توسعه شبکهIXP»، «توسعه شبکهCDN»، «توسعه شبکهIP»، «توسعه مراکز داده و میزبانی داخلی»، «توسعه زیرساخت‌های مدیریت دسترسی اینترنت/ رونمایی ازGateway اهواز و اصفهان»، «بهره برداری از مرکز عملیات امنیت شبکه»، «مدیریت منابع شبکه»، «بهره برداری تجاری از اولین شبکه گستردهNB-IoTدر ایرانسل»، «رونمایی از تلویزیون اینترنتی لنز بر بستر وب (Web TV)»، «رونمایی از تعرفه و پیشنهادهای جدید سیم کارت های دائمی»، «رونمایی از پلتفرم جذب مشترک برروی تبلیغات آنلاین»، «رونمایی از پلتفرم پرداخت مستقیم سرویس های دیجیتال»، «رونمایی از برنامه های کاربردی»، «رونمایی از سرویس تبلیغات هدفمند بر بستر تلفن همراه»، «رونمایی از خدماتCloud PBX»، «رونمایی از خدماتHotline»، «رونمایی از خدمات دولت الکترونیک»، «رونمایی تجاری از راهکارمدیریت ناوگان حمل و نقل و مدیریت ماموریت‌‌ها»، «بهره‌برداری تجاری از هسته شبکه ابریNB-IoTبر بستر5G»، «بهره‌برداری تجاری از هسته شبکه ابری مبتنی برNFV/SDN» و «بهره‌برداری آزمایشی از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیک‌های5G» رونمایی کرد.

در بخشی دیگر از مراسم، شرکت ایرانسل به تشریح دستاوردهای خود در دولت یازدهم در حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر واعظی پرداخت که گزارش آن به شرح زیر است:

ایرانسل در دوره چهار ساله دولت یازدهم و توجه ویژه حسن روحانی و سید محمود واعظی به بخش ارتباطات و گسترش عقب ماندگی‌های این حوزه مهم، رشدهایی قابل توجه داشته است . سرعت اینترنت در ایرانسل از 263 کیلوبایت در ثانیه در چهار سال گذشته امروز به بیش از 300 مگابایت در ثانیه رسیده است یعنی بیش از 1000 درصد رشد داشته است. همچنین رشد 475 درصدی گوشی‌های هوشمند، رشد 131 درصدی مشترکان دیتا با بیش از 29 میلیون مشترک، رشد ، رشد 60 درصدی نقاط فروش، رشد 51 درصدی شرکت‌های همکار، رشد 356 درصدی تولید کنندگان محتوا از دیگر آمارهای جذاب ارائه شده در این برنامه بود.

در میان آمارهای ارائه شده بخشی از امار متعلق به میزان حجم مصرف شده از سوی کاربران است که به گفته وزیر ارتباطات باعث شده تا ایرانسل بزرگترین اپراتور دیتای کشور باشد. به صورت ماهانه مجموع کاربران اینترنت نسل سوم اینترنت تلفن همراه 30 پتابایت و کاربران نسل چهارم اینترنت تلفن همراه 31 پتابایت اینترنت مصرف می‌کنند که در مجموع این عدد را به 61 پتابایت حجم می‌رساند که حجمی بسیار بالا و فوق العاده است. ایرانسل در حال حاضر دارای 21.7 میلیون مشترک اینترنت نسل سوم و 6.5 میلیون مشترک اینترنت نسل چهارم است.

شرکت ایرانسل در دولت یازدهم 34 درصد رشد درآمد سرانه به ازای هر کاربر داشته است. همچنین رشد 121 درصدی اشتغال مستقیم و غیر مستقیم از طریق سرمایه گذاری‌های انجام شده در استارت آپ‌هایی چون اسنپ و غیره، رشد 54 درصدی سرمایه گذاری‌های خارجی مخصوصا بعد از برداشتن تحریم‌های بین المللی و رسیدن به مبلغ 3.05 میلیارد دلار اشاره داشت. لازم به ذکر است که ایرانسل به منظور تحقق سال اقتصاد مقاومتی_تولید اشتغال، بیانات رهبر معظم انقلاب و وزیر ارتباطت برای حمایت از کسب و کارهای اینترنتی و نوپا و ایجاد اشتغال سرمایه گذاری‌هایی کلان را برای تولید شغال پایدار مستقیم و غیر مستقیم در گروه اینترنت ایران شامل شرکت‌های اسنپ، زود فود، پین تا پین و غیره کرده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۹۶۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، امین عبداله‌زاده اظهار داشت: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با هدف فراهم نمودن بستر مناسب جهت حمایت و کمک به تسریع فرایند تبدیل ایده به محصول و ساخت نمونه اولیه محصولات فناورانه، اقدام به راه اندازی ساختاری تحت عنوان " شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی" کرده است.

وی بیان کرد: تمرکز این شبکه بر ساخت و تولید محصول است و با تجربه مشابه اجرا شده در سال‌های گذشته، با عنوان ایجاد "شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی" که مبتنی بر ایجاد زیرساخت‌های سنجش و آزمون است، متفاوت است.

عبداله زاده تصریح کرد: در این شبکه ذینفعان زیست‌بوم نوآوری، با ثبت و معرفی زیرساخت‌ها و تجهیزات فیزیکی و نرم افزاری خود می‌توانند از خدمات قابل ارائه توسط این شبکه بهره‌مند شوند، که زیرساخت‌ها و تجهیزات میتواند شامل: دستگاه‌ها و تجهیزات ساخت نمونه اولیه، انواع پرینترهای سه بعدی، تجهیزات ساخت مواد مرکب (کامپوزیت‌ها، تجهیزات و دستگاه‌های جوشکاری، پرس‌کاری و فرز، تجهیزات مرتبط با قالب‌سازی و دستگاه تزریق پلاستیک، دستگاه‌های اندازه‌گیری دقیق، دستگاه‌های ساخت تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی، دستگاه‌های تجهیزات نوری و اپتیکی، نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی مورد استفاده برای ساخت و راه اندازی تجهیزات، تجهیزات ارتباطی و شبکه و ... است.

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری افزود: با عنایت به موارد مذکور، "شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی" با فراهم نمودن اطلاعات از ظرفیت‌های موجود زیرساخت‌های فیزیکی و نرم افزاری هر یک از ذی‌نفعان زیست‌بوم نوآوری، بستر مناسبی را در جهت ایجاد فضاهای نوآورانه جهت ارتقاء ظرفیت صنعتی‌سازی، توسعه نوآوری و حمایت از تولید ایده‌های فناورانه و خلق سریع نمونه محصول، در قالب " فب لب‌های فناوری و ساخت" در پارک‌های علم و فناوری، فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به فب‌لب خاطرنشان کرد: "فب‌لب" Fabrication Laboratory محیط مناسبی است که زمینه همکاری مشترک میان مهندسان، طراحان، برنامه نویسان و افراد علاقه‌مند به همه ابزارها و منابع لازم را برای تبدیل ایده‌ها به تولید سریع نمونه محصول فراهم می سازد.

عبداله زاده در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: "فب لب" نه تنها یک مکان فیزیکی است، بلکه یک فرهنگ نوآورانه برای به اشتراک گذاشتن دانش و ایده‌ها را ایجاد می کند و ترویج خلاقیت و نوآوری، ایجاد محیط مهارت‌محور، تشکیل جامعه فنی، تسهیل تبادل دانش، تشویق به تولید مشترک، ترکیب دانش علمی و عملی، پیشرفت در حوزه‌های چند رشته‌های، تشکیل پلتفرمی برای استارتاپ‌های فنی و انتقال دانش از دانشگاه به صنعت را فراهم می‌نمایند و بر این اساس گام موثری در جهت تسریع و تسهیل فرایندهای ساخت و تولید نمونه محصول و حرکت در راستای تجاری‌سازی و تحقق اقتصاد دانش بنیان را فراهم خواهد ساخت.

کد خبر 6094471

دیگر خبرها

  • اینترنت رایگان برای معلم‌ها
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پرواز‌های هواپیمایی کیش
  • ارتقای سایت تلفن همراه روستای مزرعه میر‌ها شهرستان اردکان
  • زارع‌پور: پایگاه چابهار تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟
  • بیمارستان ۶۴ تختخوابی بعثت گچساران سال جاری به بهره برداری می رسد
  • تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی
  • جهاد آبرسانی در ۶۹ روستای ایلام از ابتدای سال جاری آغاز شده است