Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@01:09:31 GMT

منشاء امکانات تلفن هاي هوشمند امروزي کجاست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۰۵۶۲۶

خبرگزاري آريا - تلفن هاي هوشمند دستگاه هايي فوق العاده هستند و کارهايي را برايمان به انجام مي رسانند که پيشتر براي هرکدامشان به يک گجت جداگانه نياز بود. اما هرکدام از اين قطعات و بخش ها دقيقا از کجا آمده اند؟
براي آنکه پاسخ به اين سوال را بيابيد ما را تا انتهاي اين مطلب همراهي نماييد.
اولين تلفن همراه پرتابل
شايد تصورتان اين باشد که تلفن هاي همراه مدت هاست به حيات خود ادامه مي دهند اما بايد بدانيد که اولين موبايل دنيا DynaTAC 8000X محصول موتورولا بود که در سال 1973 ميلادي معرفي شد و دو کيلوگرم وزن داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکل و شمايل آن موبايل را مي توان به نسخه حجيم شده اي از تلفن هاي ثابت درون منازل تشبيه کرد که با قيمت گزاف 3995 دلار قابل خريداري بود. اما بايد بگوييم که اولين شبکه موبايلي خودکار دنيا تا سال 1979 ميلادي راه اندازي نشد.
اولين چيپست
چيپست ها را مي توان مغز و قلب تپنده گجت ها دانست؛ آنها تقريبا هرکاري که توسط تلفن هاي همراه انجام مي گيرد را کنترل و تنظيم مي کنند. اما اولين چيپست دنيا دقيقا از چه زماني عرضه شد؟ اينطور که به نظر مي آيد اولين سيستم روي چيپ دنيا متعلق به تلفن هاي همراه نبود و در مقابل درون ساعت ديجيتالي Hamilton Pulsar مورد استفاده قرار گرفت که در سال 1970 ميلادي رونمايي شد و در برگيرنده 44 چيپ و 4000 قطعه سيم پيوند دهنده ميانشان بود.
نخستين سيستم روي چيپ موبايلي دنيا QSC7230 کوالکام بود که در سال 2008 ميلادي معرفي شد و از آن زمان رفته رفته از ابعاد اين قطعات کاسته شد.
اولين دوربين ديجيتالي
نخستين دوربين ديجيتالي دنيا FujiX DS-1P نام دارد که در سال 1988 ميلادي توسط فوجي فيلم معرفي شد. دستگاه يک حافظه دو مگابايتي براي ذخيره سازي عکس ها داشت و بسته به نوع عکس مي توانست 5 تا ده عدد از آنها را در خود ذخيره نمايد. ابعاد آن دوربين البته کوچک و ظريف بود با اين همه بخش اعظمي از فضاي داخلي اش را کارت حافظه نيمه رسانايش اشغال مي کرد.
رزلوشن تصاوير گرفته شده با دستگاه نيز برابر با 400 کيلوپيکسل بود که عکس هايي فوق العاده بي کيفيت (البته نسبت به دوربين هاي فعلي) را در اختيار کاربران خود مي گذاشت.
بايد اشاره کنيم که DS-1P همچنان يک نمونه اوليه باقي ماند و هيچگاه وارد بازار نشد با اين همه سال بعد فوجي فيلم نسخه بهتري از آن را به نام FujiX DS-X معرفي کرد که به مرحله توليد انبوه رسيد.
رزلوشن آن دوربين نيز همان 400 کيلو پيکسل بود و نکته ديگر آنکه به خاطر قيمت دوهزار دلاري اش کمتر کسي توان خريدش را داشت.
در ادامه شارپ موبايل J-Phone J-SH04 را معرفي نمود و نامش را به عنوان نخستين شرکتي مطرح کرد که اين گجت ها را به دوربين مجهز کرده است. دوربين آن موبايل يک حسگر 110,000 پيکسلي CMOS داشت که البته از نظر کيفيت تصوير رقبايي هم پيش روي خود داشت و نمي توان گفت که برترين بود.
اولين GPS تجاري
تکنولوژي جي پي اس در اصل براي وزارت دفاع آمريکا ساخته شد، با اين همه در اواخر دهه 1980 ميلادي دولت تصميم گرفت که امکان استفاده از آن را براي اهداف غيرنظامي نيز فراهم نمايد. اما زمان توسعه جي پي اس هم به جنگ سرد باز مي گردد و از آن زمان تاکنون مي توان گفت که به کليه ابعاد زندگي مان راه پيدا کرده است.
در مورد اولين نسخه تجاري از اين فناوري بايد بگوييم که توسط شرکت Magellan Navigation و در سال 1989 ميلادي با قيمت 2900 دلار عرضه شد هرچند که محدوده تحت پوشش آن بخش هاي تحت مالکيت ارتش آمريکا را شامل نمي شد.
در سال 1999 ميلادي Benefon Esc! به عنوان اولين موبايل بهره مند از GPS به صورت تجاري وارد بازار شد و هرچه زمان مي گذشت شمار بيشتري از موبايل ها به اين فناوري مجهز مي شدند هرچند که به خاطر برخي موانع نظامي محدوديت هايي پيش روي آن قرار داشت. دست آخر اما در سال 2000 ميلادي دولت کلينتون آن محدوديت ها را برداشت تا تمامي مردم بتوانند از کل قابليت هاي جي پي اس بهره بگيرند.
با در نظر داشتن آنچه گفته شد سيستم هاي شخصي GPS تا اوايل دهه 2000 ميلادي عرضه نشدند و در ادامه نيز شرکت هاي گارمين و تام تام آنها را با قيمت هايي بسيار بالا ارائه کردند.
در اين دهه و همزمان با ظهور تلفن هاي هوشمند، چيپ هاي GPS در اين محصولات به خدمت گرفته شدند.
اولين ژيروسکوپ
ژيروسکوپ ابزاري فوق العاده جالب است که طبق برخي گفته ها در سال 1743 ميلادي توسط جان سرسن براي تشخيص خط افق در شرايط نامطلوب آب و هوايي اختراع شد اما در ادامه براي بسياري مقاصد مورد استفاده قرار گرفت.
در ادامه ارتش آمريکا تلاش نمود که اين دستگاه ها را کوچک تر نمايد تا در تسليحات ضد جنگنده خود درجريان جنگ جهاني دوم مورد استفاده شان قرار دهد. عاقبت اين دستگاه ها به نقطه اي از پيشرفت رسيدند که توانايي تشخيص سه محور اکس، واي و زي را پيدا کردند و حالا تقريبا همه اسمارت فون هاي موجود در بازار يکي از آنها را درون خود دارد.
اولين حسگر اثرانگشت موبايل
مدت زمان زيادي از عمر حسگرهاي اثرانگشت نمي گذرد. البته بايد بگوييم که استفاده از اثرانگشت براي احراز هويت به زمان بابلي ها باز مي گردد، با اين حال تنها مدتي است که اين روش به تلفن هاي همراه راه يافته است.
اولين اسمارت فون مجهز به اين فناوري Atrix 4G موتورولا نام داشت که در سال 2011 ميلادي معرفي شد و البته صرفا نقش يک مکانيزم کمکي براي ورود به دستگاه را ايفا مي کرد.
در سال 2013 ميلادي نيز اپل به پيروي از موتورولا آيفون 5 اس را به اين قابليت مجهز کرد و از آن زمان تاکنون تقريبا تمامي موبايل هاي پرچمدار همراه با اين فناوري به بازار عرضه شدند.
اولين نمايشگر تاچ
شايد نمايشگرهاي تاچ نوآوري نسبتا تازه اي به نظر بيايند اما نخسين نمونه از آنها در سال 1965 ميلادي توسط مخترعي به نام E.A. Johnson معرفي شد و در ادامه آن فناوري به عنوان مبناي نمايشگرهاي خازني که امروزه در بسياري از موبايل ها شاهد هستيم به خدمت گرفته شد.
البته بايد اشاره کنيم سال ها طول کشيد تا اين ايده به دست مشتريان برسد اما دستگاه هاي کنترلي مورد استفاده در اداره ترافيک هوايي بريتانيا به سرعت به آن مجهز شدند.
سي سال بعد IBM Simon محصول بلک بري تحت عنوان اولين موبايل مجهز به نمايشگر تاچ وارد بازار شد و به تدريج آن فناوري پخته و پخته تر شد تا اينکه به شکل امروزي اش در اختيارمان قرار گرفت.
اولين دستگاه پرتابل پخش MP3
اولين دستگاه پخش ديجيتال در سال 1979 ميلادي از راه رسيد با اين حال 20 سالي طول کشيد که اين ايده به صورت پرتابل در بيايد و از يکي از پرکاربردترين فرمت هاي موسيقي دنيا يعني MP3 پشتباني نمايد.
Eiger MPMan اولين پلير MP3 پرتابل دنيا بود که در سال 1997 ميلادي از راه رسيد و در قالب ظرفيت هاي 32 و 64 مگابايتي در اختيار کاربران قرار داده شد. هر مدل مي توانست بين 6 تا 12 ترک موسيقي را در خود ذخيره نمايد که براي آن دوران رقم قابل توجهي بود.
در ادامه آن تکنولوژي به صورت سالانه به روز رساني شد و شرکت هاي مختلف هر کدام نسخه هاي مخصوص به خود را از آن عرضه کردند تا اينکه UpRoar محصول سامسونگ عنوان اولين موبايل پشتيباني کننده از اين فرمت موسيقي را از آن خود کرد و در سال 2000 ميلادي وارد بازار شد.
در ادامه شمار موبايل هايي که چنين قابليتي داشتند مرتبا بيشتر و بيشتر شد تا اينکه در سال 2006 ميلادي تعداد موبايل هايي که از اين فرمت پشتيباني مي کردند از پليرهاي مستقل بيشتر شد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۵۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر عامل موسسه فرهنگی آموزشی و پژوهشی مفتاح گفت:: این مسابقات در گرامیداشت هفته مقام معلم به صورت کشوری صبح جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۸ تا ۱۶ باحضور دانش آموزان پژوهشگر در رشته‌های کمیکار، رباتیک و گلایدر همراه با ارائه مقالات علمی با موضوعات فیزیک، شیمی، زیست معماری، نانو وبرق و الکترونیک در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهدشد.

مهدی فرهادیان افزود: باشگاه پژوهشی مفتاح، مرکزی تخصصی برای ارائه خدمات پژوهشی به دانش‌آموزان پیشگام شهر مشهد و اطراف می‌باشد که با محوریت پژوهش هدفمند، تلاش نموده تا امکانات لازم برای پروژه‌های دانش اموزی را فراهم کند.

مدیر عامل موسسه فرهنگی آموزشی و پژوهشی مفتاح گفت: این مرکز از سه بخش آزمایشگاهی، کارگاهی و فناوری تشکیل گردیده است؛ که در بخش ازمایشگاهی، بستری برای انجام پروژه‌های شیمی و زیست، فراهم گردیده است و بروزترین امکانات ازمایشگاهی در کنار مواد شیمیایی و زیستی با کیفیت، مهم‌ترین وجه تمایز این مرکز است.

 

دیگر خبرها

  • طالبان در پنجشیر جمع‌آوری موبایل‌ های هوشمند را از سر گرفته‌اند
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد!
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد
  • وارسی گوشی موبایل همسر باعث قتل شد
  • پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است
  • بزرگترین باند قاچاق موبایل در یزد متلاشی شد