Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@05:27:51 GMT

حقایقی درباره تلفن که نمی‌دانستید

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۸۱۵۲

حقایق جذاب زیادی در مورد تلفن، این دستگاه کوچک که به بخش اساسی زندگی روزمره ما تبدیل شده، وجود دارد که در این گزارش بیشتر به آن‌ها خواهیم پرداخت. ناطقان: این روز‌ها تلفن را در هر جایی می‌بینیم. به احتمال زیاد شما هم همین حالا این مقاله را روی تلفن همراه خود می‌خوانید! دستگاهی که در ابتدا تنها برای آسان‌تر کردن ارتباطات ایجاد شد حالا به یک ابزار کاملاً پیشرفته و پیچیده با قابلیت‌های فوق‌العاده تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که اجداد ما اگر تلفن‌هایی که امروزه ما از آن‌ها استفاده می‌کنیم را می‌دیدند، حتی تشخیص هم نمی‌دادند! حقایق جذاب زیادی در مورد این دستگاه کوچک که حالا به بخش اساسی زندگی روزمره ما تبدیل شده، وجود دارد که در ادامه بیشتر به آن‌ها خواهیم پرداخت. پس با ما همراه شوید.

۱- مردم هنوز هم از تلفن‌های عمومی استفاده می‌کنند!

ممکن است عجیب به نظر برسد، اما تلفن‌های عمومی هنوز هم وجود دارند و مردم از آن‌ها استفاده می‌کنند! با این حال تعداد این تلفن‌ها با گذشت زمان کاهش پیدا کرده است، اما تخمین زده شده که هنوز هم ۱۰۰ هزار تلفن عمومی در سرتاسر ایالات متحده وجود دارد. با این حال این اعداد در مقایسه به زمان قدیم به خصوص در دهه ۱۹۹۰ که تعداد تلفن‌های عمومی دو میلیون بود، با کاهش چشم‌گیری مواجه شده است.

۲- "الو” بعد‌ها به وجود آمد

همه ما بلافاصله بعد از جواب دادن به تلفن از کلمه "الو” استفاده می‌کنیم. این عبارت رایج همیشه به همین صورت نبوده است. الکساندر گراهام‌بل مخترع تلفن استفاده از کلمه "آهوی” را هنگام جواب دادن به تلفن پیشنهاد کرد. درواقع کسی که استفاده از کلمه "الو” را پیشنهاد داد توماس ادیسون بود. این حقایق ممکن است به نظرتان ساده به نظر برسند، اما همچنان یک فاکتور با اهمیت در اختراع تلفن به حساب می‌آیند.

۳- الکساندر گراهام‌بل اولین کسی نبود که تلفن را اختراع کرد!

اکثر افراد گراهام‌بل را به خاطر اختراع تلفن می‌شناسند، اما باید بدانید که قبل از او افراد زیادی پیشگام ساخت تلفن بودند. آنتونیو میوچی (Antonio Meucci) به عنوان کسی که اولین نمونه تلفن را با استفاده از تله تروفونوی خود معرفی کرد، شناخته می‌شود. برخلاف تلفن‌های مدرنی که صدا‌ها را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کنند، نمونه اولیه میوچی به خوبی نسخه‌های بعدی کار نکرد. اولین تلفن توسط اکساندر گراهام بل از طریق انتقال صدا کار کرده و سپس این صدا به یک سیگنال الکتریکی که در مسافت طولانی نیز قابل اجرا باشد، تبدیل شد.

۴- از کلمه "تلفن” قبل از این‌که تلفن وجود داشته باشد استفاده می‌شد

اصطلاح تلفن قبل از این‌که دستگاهی به این نام ساخته شود، به کار برده می‌شد. برای اولین بار کلمه "تلفن” توسط فردی به نام فرانسوا سودره (Francois Sudre) برای توضیح اختراع خود که یک دستگاه سیگنالینگ موسیقی بود استفاده شد. بعد‌ها از این اصطلاح برای تلفنی که ما می‌شناسیم استفاده کردند.

۵- قبل از تلفن مردم از تلگراف استفاده می‌کردند

قبل از گسترده شدن تلفن‌های مدرن مردم از تلگراف استفاده می‌کردند. این دستگاه در واقع برای ارسال و دریافت پیام‌های مکتوب در فواصل طولانی مورد استفاده قرار می‌گرفت. مخترعینی که از تلگراف الهام گرفته بودند به دنبال ساخت نسخه‌ای از این دستگاه بودند که به وسیله آن امکان ارسال صدا در مسافت‌های طولانی میسر شود؛ به این ترتیب هم تلفن اختراع شد.

۶- در سال ۱۸۰۰ یک تلفن بی‌سیم اختراع شد

یکی دیگر از حقایق جالب در مورد تلفن این است که گراهام بل در دهه ۱۸۰۰ حق ثبت اختراع تلفن بی‌سیم را پر کرد. با این حال، آن دستگاه شبیه به هیچ یک از تلفن‌های بی‌سیم ما به شکل امروزی نبود. تلفن بی سیم قدیمی برای انتقال صدا از پرتو‌های نور استفاده می‌کرد. در مورد نحوه دقیق استفاده از این تلفن اطلاعات زیادی نداریم، اما آنچه حتمی است عدم عملی شدن این ایده بود. خوشبختانه حالا ما سیستم تلفن تجاری کوچک خودمان را داریم که با استفاده از آن می‌توان با هر دستگاهی ارتباط برقرار کرد.

۷- اولین تلفن همراه در سال ۱۹۸۳ ساخته شد

ظهور اولین تلفن همراه به سال ۱۹۸۳ برمی‌گردد که به این دستگاه نام DynaTAC ۸۰۰۰x را اطلاق می‌کردند. این تلفن همراه توسط کمپانی موتورالا (Motorola) ساخته شده و شبیه تلفن‌های دوران خودش بود، تنها با این تفاوت که سیم نداشت. شارژ شدن این دیوایس ۱۰ ساعت طول می‌کشید و تنها ۳۰ دقیقه می‌توانستید از آن استفاده کنید. دفعه دیگری که خواستید در مورد گوشی همراه قدیمی خود گله کنید یاد این فکت بیوفتید!

۸- ناشنوایان، الهام بخش اختراع تلفن بودند

مردم ناشنوا بسیار در کار بل با تلفن تاثیرگذار بودند. همسر بل، میبل (Mabel) ناشنوا بود و گفته می‌شود که بل به ارتباط راه دور علاقه‌مند شد تا به بازگرداندن شنوایی همسرش کمک کند. مادر بل یعنی الیزا (Eliza) نیز ناشنوا بود و به کمک یک شیپور شنوایی نیاز داشت.

۹- تعداد تلفن‌ها از تعداد جمعیت زنده جهان بیشتر است!

آمار از سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که حدود ۸ میلیارد تلفن همراه در مقایسه با جمعیت ۷ میلیاردی انسان در روی کره زمین وجود دارد. با این حال این اعداد و ارقام خیلی باعث تعجب نمی‌شوند چراکه در جامعه امروزی تلفن همراه بسیار حائز اهمیت است و به همین ترتیب تقاضا برای تلفن‌های همراه همچنان رو به رشد خواهد بود!

۱۰- تلفن‌خانه‌ها قبلاً توسط مردم اداره می‌شدند

قبل از این‌که سوئیچ‌بورد‌های اتوماتیک به وجود بیایند، شرکت‌های تلفن مجبور بودند تا اپراتور‌های سوئیچ بورد استخدام کنند تا شما به تماس‌های خود وصل شوید. این یعنی وقتی در آن زمان به اپراتور تلفن خود زنگ می‌زدید با فردی صحبت می‌کردید که شما را به تماستان وصل می‌کرد!

۱۱- پیغام‌گیر در زمان‌های قدیم نیز وجود داشت

در زمان‌های قدیم، قبل از این‌که خبری از پست صوتی دیجیتال باشد اگر می‌خواستید تا در صورت از دست دادن تماسی، شخص مورد نظر برایتان پیغام بگذارد باید حتما یک پیغام‌گیر تلفنی می‌خریدید. هنوز هم ممکن است دستگاه‌های پیغام‌گیر را مشاهده کنید، اما به خاطر این‌که دیگر تقاضای خرید برای این دستگاه‌ها وجود ندارد از رده خارج محسوب می‌شوند.

۱۲- اولین تماس از راه دور

اولین تماس از راه دور توسط الکساندر گراهام بل برقرار شد. این تماس و ارتباط بین دفتر تلگراف Dominion در برانتفورد و پاریس در انتاریو کانادا (نه پاریس فرانسه!) ایجاد شد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: حقایق ، تلفن ، زندگی روزمره

منبع: ناطقان

کلیدواژه: حقایق تلفن زندگی روزمره اختراع تلفن تلفن همراه گراهام بل تبدیل شد هنوز هم تلفن ها بی سیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۸۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، با بیان اینکه بیشتر تصادفات به خاطر عدم توجه به جلو است؛ گفت: استفاده از هر چیزی که باعث حواس پرتی راننده شود ممنوع است.

سرهنگ فیروز کشیر در گفت‌وگو با ایسنا درباره حواس پرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم که علت حادثه، عدم توجه کافی راننده به جلو است. هر چیزی مانند دخانیات، تلفن همراه، خوردن و آشامیدن باعث حواس پرتی راننده شده و توجه کافی را از راننده می گیرد بنابراین ممنوع است.

وی ادامه داد که بعنوان مثال همه رانندگان می دانند استفاده از تلفن همراه، در حین رانندگی باعث حواس پرتی راننده می شود؛ اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار می کنند و این مسئله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که می تواند فجایع بسیاری رقم بزند.

کشیر افزود: بارها مشاهده شده که برخی از رانندگان که در پشت چراغ قرمز متوقف می شوند تا لحظه ای که چراغ سبز شود؛ مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله چند ثانیه ای که رانندگان در پشت چراغ قرمز متوقف هستند؛ آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش می کنند و این چنین با خودروی جلویی برخورد می کنند.

کشیر گفت: تلفن همراه به گونه ای است که وقتی فرد از آن استفاده می کند؛ تمام حواسش را می گیرد بنابراین از اطراف غافل شده و نمی تواند تصمیم درست بگیرد یا در شرایط حساس و مهم، واکنش درستی داشته باشد.

وی  افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات تلفن متصل به گوشی نیز ممنوع است زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شده می شود. 

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد که راننده موظف است تمام هوش و حواس خود را در رانندگی به جلو معطوف دارد و به عنوان یک راننده باید از هر چیزی که باعث بر هم زدن هوش و حواس شود؛ اجتناب کند.

کشیر با اشاره به اینکه استفاده از دخانیات نیز باعث حواس پرتی رانندگان می شود؛ گفت:  ماده ۱۸۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، به صراحت هشدار می دهد که رانندگان حق ندارند در حین رانندگی دخانیات استفاده کنند. زیرا علاوه بر ایجاد حواس پرتی،  ممکن است ته سیگار بر روی لباس راننده بیافتد و حوادث ناگواری را رقم بزند.

وی افزود: همچنین راننده حق ندارد در حین رانندگی مواد خوراکی و آشامیدنی استفاده کند؛ چرا که ممکن است یک لحظه آب در گلوی راننده پریده و باعث خفگی و واژگون شدن خودرو شود و این حادثه دیگر خودروها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست حتی در زمان توقف در پشت چراغ قرمز یا ترافیک نیز، از استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه خودداری کنند و همه حواس خود را برای حفظ سلامتی خود و دیگران در رانندگی بگذارند.

وی افزود: با توجه به تحقیقات میدانی همکاران من در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه در حین رانندگی است و متاسفانه ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می افتد .

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد : همچنین در بررسی ها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد

کشیر گفت:  همچنین این تحقیق نشان می دهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روان‌گردان‌ها به میزان ۱۳ درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند.

وی درباره استفاده از مخدر گفت: استفاده از مواد مخدر باعث می شود که روح و روان و سیستم اعصاب افراد تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین باعث می شود تاری دید، کاهش شدید شنوایی ، درگیری ذهنی و مغزی , درک نکردن فاصله نیز رخ دهد بنابراین افراد نباید در این شرایط پشت فرمان بنشینند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد که این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم . شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده بنابراین از رانندگان درخواست می کنیم عواملی که باعث حواس پرتی در رانندگی می شوند را حذف کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟
  • ویدیو/ جریمه ۲۰۰ میلیون دلاری اپراتورهای تلفن همراه متخلف در آمریکا
  • فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط‌های رند
  • همراه پرخرج
  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد