Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی، با حمایـت سـتاد فوتونیک و مـواد پیشــرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، موفق شدند اولین حسگر پی‌اچ مبتنی بر گوشی تلفن همراه را در کشور تولید کنند.

به گزارش ایران آنلاین درجه اسیدی بودن مایعات، از اهمیت بسزایی در علوم و صنایع مختلف برخوردار است، روش‌هـــای زیـــادی بـــرای اندازه‌گیری میزان اسیدی و قلیایی بودن محلـول‌هـا وجـود دارد، امـا ایـن روش‌ها، محدودیت‌هـای بسیاری دارنـد؛ بنـابراین، نیاز به یک حسگر پی‌اچ ارزان‌قیمت، قابل حمل، سبک و قابل استفاده در هر زمان با دقت مناسب، بسیار مفید خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیــده احتســابی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و مجــری ایــن طــرح، گفت:‌ حســگر ساخته‌شــده، از خاصیت فلورسانس نانوذرات کربنی برای سنجش پی‌اچ استفاده می‌کند، برای سـنجش پی‌اچ، مقـداری از نمونه مـوردنظـر در محلـول نـانوذرات کربنـی موجود در دستگاه ریخته شده و در آن قرار داده می‌شود، این نانوذرات کربنی هنگام روشن شـدن منبع نور فرابنفش موجود در دسـتگاه، نـور آبـی رنگ از خود ساطع می‌کنند.

وی بیان کرد: حســگر مبتنی بــر گوشــی تلفــن همــراه که با دقت بالایی، میزان اسیدی بودن مایعات مختلف را نشان می‌دهد با تکیه به فناوری مواد پیشرفته و ساخت، تولید شده است، عملکرد این دستگاه بسیار آسـان و سریـع اسـت، کاربر باید نرم‌افزار طراحــی‌شده دستــگاه با نام Fluorimeter را اجــرا کــرده و از نمونــه‌هــای داخل دستگاه با دوربـین گوشـی هوشـمند خـود تصویربرداری کند.

احتسابی افزود: نرم‌افزار، تصاویر را تحلیل کرده و شـدت نـور نمونـه‌هـا را نسـبت بـه یکـدیگر می‌سـنجد، شـدت نـور سـاطع‌شـده از نـانوذرات کربنی متناسب با میزان پی‌اچ محلول خواهد بود.

این پژوهشگر بیان کرد: با در نظر گرفتن موارد ذکرشده و با توجه به این موضوع کـه تغییـر شـدت نور را مـی‌تـوان بـا اسـتفاده از نـرم‌افزارهـایی در گوشـی‌هـای هوشـمند دنبـال کـرد، اسـتفاده از نانوذرات کربنی در مقام حسگر پی‌اچ، بیان‌کننده توسعه دستگاهی قابل‌حمل، کـم‌هزینـه و بـدون نیاز به نیروی متبحر انسـانی بـرای آشکارسـازی و اندازه‌گیری پی‌اچ در نمونه‌های مختلـف اسـت کـه در بسیاری از صنایع کاربرد دارد.

انتهای پیام/

 

 


 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۳۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است

به گزارش خبرگزاری مهر، روش‌های درمانی مبتنی بر ریبونوکلئیک اسید (RNA) ابزار قدرتمندی در اختیار محققان قرار می‌دهد تا راهی برای هدف قرار دادن بیماری‌های غیرقابل درمان در سطح مولکولی ارائه دهند. در حالی که این ساختارهای زیستی می‌توانند به طور موثری با تزریق، مانند واکسن ضدکرونا تحویل داده شوند، تاکنون هیچ راه موفقی برای تحویل آن‌ها به صورت خوراکی وجود نداشته است، زیرا این داروها در شرایط سخت روده از بین می‌روند.

در مقاله‌ای که در مجله Nanobiotechnology منتشر شده است، دکتردریتون ولاسالیو و تیم محققان وی دریافتند که ذرات ریز در شیر گاو به نام وزیکول‌های خارج سلولی (EVS) می‌توانند به طور مؤثر از داروهای RNA محافظت کرده و آن‌ها را تحویل دهند.

ولاسالیو می‌گوید: «تجویز خوراکی داروها، راحت‌ترین و معمولاً ارزان‌ترین راه برای مصرف دارو است زیرا به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی متکی نیست. توانایی ارائه داروهای بیولوژیکی مانند روش‌های درمانی RNA اغلب با مشکلاتی روبرو هستند که استفاده از ذرات داخل شیر می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.»

وی افزود: «این دستاورد می‌تواند منجر به عرضه روش‌های انقلابی و پایدار و همچنین مقرون به صرفه و در دسترس اسید نوکلئیک خوراکی برای بیماری‌ها شود که تأثیرات اجتماعی زیادی دارد.»

وزیکول‌های خارج سلولی سامانه‌های نانویی بوده که مولکول‌های بیولوژیکی را در بدن حفظ می‌کنند و دسترسی مولکول‌ها را به سلول‌ها کنترل و تنظیم می‌کنند. در حالی که وزیکول‌های خارج سلولی برای تحویل دارو به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است، استفاده از وزیکول‌های خارج سلولی موجود در شیر برای رهایش خوراکی داروهای RNA به طور گسترده‌ بررسی نشده است. با این حال، وزیکول‌های خارج سلولی موجود در شیر به طور طبیعی برای جذب در روده مناسب هستند زیرا تصور می‌شود این سیستم‌ها به عنوان ابزاری برای انتقال مولکول‌های بیولوژیکی از مادر به کودک تکامل یافته‌اند.

محققان این پروژه پس از استخراج وزیکول‌های خارج سلولی از شیر گاو، آن‌ها را با مولکول‌های RNA برای درمان بیماری التهابی روده (IBD) پر کردند. این وزیکول‌های خارج سلولی قادر به انتقال مولکول‌های RNA درمانی در سد روده در مدل‌های آزمایشگاهی پیشرفته روده انسان بودند. در مطالعات حیوانی روی موش، وزیکول‌های خارج سلولی شیر بار RNA التهابی مربوط به IBD را کاهش دادند.

این امر باعث می‌شود درها برای روش‌های درمانی خوراکی RNA برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت و واکسن در برابر سایر عفونت‌های ویروسی باز شود.

کد خبر 6093930 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • جزئیاتی جدید از برقراری تماس تصویری روی سیم‌کارت
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ اولین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
  • همراه پرخرج
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه